Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze shromáždění SVJ domů Klímova 2 až 10 a Zborovská 33 konaného 29. 5. 2014

10. 6. 2014

Zápis ze shromáždění SVJ domů Klímova 2 až 10 a Zborovská 33 konaného 29. 5. 2014
 

1) Zahájení
V úvodu byl jako host přivítán obchodní zástupce poskytovatele Internetu a kabelové televize spol. PODA, pan Blažek, který účastníky seznámil s možnostmi připojení, jež je podmíněno schválením pokládky kabeláže uvnitř domu.
2) Fond oprav roku 2013
Materiál byl zpracován panem Richterem a vyvěšen na nástěnkách domů. Někteří vlastníci si stěžovali, že uváděné položky jsou příliš stručné a bylo by vhodné je blíže vysvětlit.
3) Způsob rozúčtování nákladů na služby
Jednomyslně bylo odhlasováno, že rozúčtování služeb s výjimkou dodávky vody a odvádění odpadních vod, teplé vody a tepla k vytápění bude – tak jako v předchozích letech ‐ provedeno dle spoluvlastnických podílů na společných částech domu.
4) Proplácení jízdného MHD správci a zajištění zálohy na pokladnu
Jednomyslně bylo odhlasováno, že po dobu jeho funkčního období bude správci domu propláceno jízdné MHD do místa sídla SBD Průkopník v souladu s výkonem jeho funkce. Pro drobné nákupy hrazené v hotovosti bylo zároveň odsouhlaseno, aby u správce domu byla uložena hotovost ve výši 3 tisíc Kč, která bude vyplacena formou zálohy na pokladně SBD Průkopník a zde bude dle potřeby zúčtovávána.
5) Úklid ve společných prostorách domu a ve výměníkové stanici
V rámci úklidu ve společných prostorách domu jsou uklízečkám pravidelně vypláceny zálohy na úklid v hotovosti, které jsou v každém z vchodů pravidelně vybírány pověřenými osobami přímo od jednotlivých vlastníků. Jednomyslně bylo odhlasováno, že za tuto činnost bude náležet každé z určených osob roční odměna ve výši 200 Kč čistého.
Příp. úklid ve výměníkové stanici bude – na rozdíl od předchozí praxe ‐ zajišťován dle potřeby specializovanou firmou a následně proplácen na fakturu.
6) Zhotovení projektové dokumentace
Vzhledem k plánovanému zateplení zbývajících části domu a střechy bylo naprostou většinou odhlasováno (s výjimkou jednoho hlasu), že bude za úplatu zajištěno zpracování projektové dokumentace a následně zajištěno podání žádosti o státní dotaci specializovaným architektem a projekční kanceláří.
7) Zateplování střechy a pláště domu a možnosti financování
Konkrétní podmínky případného úvěru s využitím státní dotace budou projednány po vyřízení žádosti ‐ pravděpodobně v následujícím roce ‐ a následně bude odsouhlasena přiměřená výše odvodu do fondu oprav s ohledem na dobu splácení úvěru.
8) Pronájem nebo odprodej provozovny bývalého kadeřnictví?
Vzhledem k již uzavřené smlouvě, která potrvá i nadále, nebyla tato otázka aktuálně řešena. Bylo však konstatováno, že napříště je třeba stanovit tržní pronájem, aby vlastníci nebyli dále poškozováni. Pokud by se odhlasoval odprodej, musel by na prostor být vyhotoven znalecký posudek, aby se předešlo příp. podcenění majetku.
9) Výměna vadného bojleru pro ohřev teplé vody
Na základě konkrétní nabídky a vzhledem ke stavu současného zkorodovaného kotle, byla jednomyslně odsouhlasena jeho výměna za nový nerezový kotel montovaný nastojato. Po dohodě s odborníkem dojde k jeho výměně zřejmě v době letní odstávky topení.
10) Vysokorychlostní internet a kabelová televize
V souvislosti s návštěvou zástupce spol. PODA a jejich nabídkou, bylo naprostou většinou odhlasováno, že firmě bude vysloven souhlas s umístěním veřejného telekomunikačního zařízení v prostorách domu.
11) Měřiče vody a tepla s možností dálkového odečtu
Na základě konkrétních nabídek bylo konstatováno, že vzhledem k jejich rozpočtové nákladnosti a s ohledem na nutnost splacení částečného zateplení objektu na Zborovské 33 v letošním roce, bude tento bod znovu otevřen nejdříve v příštím roce.
12) Diskuse
Diskuse se kriticky dotkla hospodaření v předchozích letech, byl zde navrhován i audit. Přestože současná právní úprava nepočítá s tzv. výborem samosprávy, bylo zde navrhováno vytvoření výboru odborníků za účelem zajištění poradenství správci domu, byť tuto službu nyní zajišťují jednotlivé referáty na SBD Průkopník.
13) Usnesení
a) Rozúčtování služeb s výjimkou dodávky vody a odvádění odpadních vod, teplé vody a tepla k vytápění bude provedeno dle spoluvlastnických podílů na společných částech domu.
b) Po dobu jeho funkčního období bude správci domu propláceno jízdné MHD do místa sídla SBD Průkopník v souladu s výkonem jeho funkce.
c) Pro drobné nákupy hrazené v hotovosti bude u správce domu uložena hotovost ve výši 3 tisíc Kč, vyplácená formou zálohy na pokladně SBD Průkopník, kde bude dle potřeby zúčtovávána.
d) Za vybírání záloh pro uklízečky bude náležet každé z určených osob roční odměna ve výši 200 Kč čistého.
e) Bude zajištěno zpracování projektové dokumentace a následně i podání žádosti o státní dotaci specializovaným architektem a projekční kanceláří.
f) Ve výměníkové stanici proběhne výměna současného zkorodovaného kotle za nový nerezový kotel montovaný nastojato.
g) Firmě PODA bude vysloven souhlas s umístěním veřejného telekomunikačního zařízení v prostorách domu. Jde o vysokorychlostní internet a kabelovou televizi.
14) Závěr


Shromáždění bylo usnášeníschopné, přítomnost 55,3 % podle členských podílů.
 

Zapsal: správce domů Pavel Hromada

Brno, 29. května 2014

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK DOMU KLÍMOVA 2, 4, 6, 8, 10 a ZBOROVSKÁ 33
URL: https://svjklimova.estranky.cz/ E‐mail: svjklimova@email.cz